torsdag 17 september 2015

Särskolan samarbetar med Naturskolan Österlen


Måndagen den 14 september besökte pedagoger och assistenter Naturskolan Österlen. Där visade Andrea Lundqvist exempel på vad man kan göra med sina elever när man besöker naturskolan.

Vi fick bland annat pröva att skära, krossa och pressa äpplen till en frisk och smakrik äppelmust, undersöka insektshotellet och studera växter och djurliv på äng, skog, strand och hav nedanför Naturskolan Österlen och i Stenshuvuds nationalpark. Hon visade också fina promenader och användbara grillplatser.

Flera av särskolans elever har redan varit på Naturskolan Österlen och några klasser har till och med delar av sin undervisning schemalagd på naturskolan. De som kommer dit har inte bara chans att lära sig mer biologi, utan Andrea kopplar gärna aktiviteter och upplevelser till skolans andra kursplaner också.Det finns mycket som man kan arbeta med på Naturskolan Österlen: utomhusmatematik, allemansrätten, mustning av frukt, håva och titta med vattenkikare på vattendjur vid strandkanten, studera spår, skelett och bajs från olika djur, titta på bin, fjärilar, fåglar och olika blommor, gräs, buskar och träd, lära sig om nyttoväxter och hur man använt dem genom historien, prata om vilka vilda växter man kan äta om man inte har tillgång till vanlig mat och för de elever som stannar över natten finns det bland annat möjlighet att ha fladdermussafari.


Den 11 september invigdes Naturskolan Österlen med pompa och ståt. Då var träningsskolan åk 7-9, IV1 och gymnasiesärskolan hedersgäster och de visade inbjudna journalister, politiker, företagare och tjänstemän hur man klättrar i träd:
Här kan du hitta fler bilder från personalens besök på Naturskolan Österlen:  https://flic.kr/s/aHskhiMJqL

Här finns bilder från invigningen:  https://flic.kr/s/aHskkbNM5L

På Barn- och utbildningsförvaltningens blogg kan du läsa mer om Naturskolan Österlen:  "Simrishamns kommun satsar på naturpedagogik"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar