fredag 13 maj 2016

Utställning på tema Vatten


tema vatten särskolan-4Under vårterminen har många av eleverna på Särskolan i Simrishamn arbetat med vatten som övergripande tema.

Med vatten som utgångspunkt har man sökt fakta, gjort studiebesök på vattenreningsverket strax utanför Simrishamn och vattenreningsverket på Kiviks musteri, åkt skridskor och pulka, badat i Ystad badhus, utfört olika former av experiment kring bland annat ytspänning och kapillärkraft, byggt slutna ekosystem och små reningsverk, skapat filmer, estetiskt arbete, matlagning, sång och musik, med mera.

Flera av skoldagarna har varit förlagda på Naturskolan i Kivik, där eleverna på plats kunnat undersöka livet vid och i Östersjön.En del av elevernas arbeten kring temat presenterades i Österlengymnasiets bibliotek i samband med "Österlengymnasiets kulturdag" tisdagen den 3/5. Under kvällen var sedan elevernas anhöriga inbjudna till ett kombinerat föräldramöte och vernissage.


De skulpturer som eleverna gjort föreställande fågelarter som lever i vattenrika områden ställs just nu ut i Österlengymnasiets café, men kommer snart att flyttas till Valfisken. Utställningen kommer att finnas i stadsbibliotekets foajé och pågå i två veckor, från den 23 maj till 4 juni.


Vill du veta mer?

Här hittar du bilder från elevernas utställning:
  Vatten-tema på särskolan i Simrishamn
  https://flic.kr/s/aHskzZmfPJ

 Här hittar du fler bilder från Naturskolan Österlen:
  Naturskolan Österlen
  https://flic.kr/s/aHskjErijQHär kan du hitta filmer på temat vatten. Filmerna är gjorda av elever på gymnasiesärskolan i samarbete med Kulturpedagogiska enheten:

Fåglarna på bilden är en sothöna, en kungsfiskare, en svan och en örn:

fåglar.jpg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar